HTML

Örökös ujrakezdõknek

Friss topikok

  • margit2: BUÉK Neked is! :-) Látom, hogy nem írogatsz már itt... Máshol sem? (2015.01.03. 14:38) Gyönyörû tavasz
  • Terézanya: Nem szokta törölni, ő is egy tipikus kommentgyűjtő! :) inkább bezárja (2014.03.15. 13:58)
  • margit2: De szép ez a kutyus! %smile% (2014.03.14. 14:26)
  • aNévtelen: Mindig érdekesnek és persze hihetetlennek tartom, hogyha egy posztban valakit hazugságon kapnak, a... (2014.02.27. 20:46)
  • doktorneni: Igen sajnos ez volt otthon is De kint nagyon különösen figyelünk arra, hogy ezek a közös vacsorák ... (2014.02.26. 06:42) Grillvacsora : februárba

Címkék

A Bécsi Orvostudományi Egyetemrõl

2014.01.26. 14:55 bernindszeg@vipmail.hu

A Medizinische Universität Wien mindazoknak ajánlható, akik orvosi tanulmányokat illetõen külföldi továbbtanulásban gondolkodnak. A Bécsi Orvostudományi Egyetem 2004. január 1-én jött létre az Orvosi Tanszék Universität Wien-bõl való kiválásával és ma már több mint 5.000 dolgozójával Ausztria legnagyobb orvosi kutatóintézete. Tevékenysége három fõ terültre koncentrálódik: oktatás, kutatás és beteggondozás.

A sikeres kutatási eredményeknek köszönhetõen tulajdonképpen minden bécsi és osztrák állampolgár profitál az egyetem kutatóinak és orvosainak munkájából. Európa legnagyobb kórházával, az Allgemeines Krankenhaus Wien (AKH)-nel és több tankórházzal partnerségben a Medizinische Universität Wien fontos támasza az osztrák egészségügyi rendszernek. A nap 24 órájában 2.000 orvos áll a páciensek rendelkezésére. Az alapkutatás és a klinikai felhasználás (Translational Research) kombinációja lehetõvé teszi, hogy a kutatási eredmények azonnal a páciensek hasznára váljanak. 33 egyetemi klinika évente közel 100.000 pácienst kezel, 35.000 operációt végez el és 440.000 embert lát el ambulánsan.

Milyen tanulmányi lehetõségek vannak az egyetemen? Általános orvosi és fogorvosi képzés, MA képzésben orvosi informatika, valamint doktori képzések és egyéb továbbképzési lehetõségek.

 A Bécsi Orvostudományi Egyetem (Medizinische Universität Wien) felvételijére történõ internetes jelentkezés határideje általában február vége. Az online jelentkezést a http://medizinstudieren.at/cms3/ honlapon keresztül kellett elküldeni. Ezen az oldalon az „Internet-Anmeldung” menüpont alatt található „Anmeldeformular” részt kell kiválasztani, amely csak a jelentkezés fázisában aktív az oldalon. Itt a „Neuanmeldung” linkre kattintva lehet elindítani a jelentkezés folyamatát.

Studium Akadémia

Studium Akadémia

Az alábbi adatokat kell megadnia a hallgatónak magáról: Törzsadatok – Megszólítás, Titulus, Keresztnév, Vezetéknév, Születési dátum, Állampolgárság, Társadalombiztosítási szám (ha van), Beiratkozási szám (ha van) // Kézbesítési adatok – Név, Utca, Irányítószám, Helység, Ország, E-mail cím, Telefon // Ügykezelési adatok – Jelszó, Jelszó még egyszer // Iskolai elõképzettség – Iskolatípus, Érettségi idõpontja, Melyik országban történt az érettségi? Érettségi nyelve (csak dél-tiroliaknak) // Kvótaszabály szerinti hovatartozás // Tanulmányi kívánalmak –  Szakirány (általános-, fogorvos), Egyetem (város szerint).

A „Fertigstellen” gombra kattintva kapja meg a hallgató a regisztrációs számát, amelyrõl e-mailben igazolást is küldenek. Ezzel a regisztrációs számmal és jelszóval a jelentkezési idõszakban újra és újra be lehet jelentkezni az adatok pontosítsa, változtatása céljából. A jelentkezési rendszer az adatokat határidõ utolsó napján meglévõ állapotban veszi figyelembe.

A regisztrációs szám és a jelszó segítségével intézhetõ a továbbiakban a felvételi költségeinek kiegyenlítéséhez szükséges banki adatok lekérdezése, az elõkészítõ anyagok letöltése és a felvételi teszt részvételi meghívójának, helybeosztásának és eredményének lekérése is.

A felvételi díja 97 EUR volt 2013/14-ben. Az átutaláshoz szükséges adatokat kb. egy héttel az internetes jelentkezési határidõ lejártát követõen lehet megkapni. Amire feltétlenül oda kell figyelni, hogy a „Verwendungszweck” résznél megadott információt mindenképpen meg kell adni az átutalásnál, különben nem tudják beazonosítani, hogy az adott összeg melyik jelentkezõhöz tartozik. Az átutaláshoz szükséges adatokat a honlapon is megtudhatja a jelentkezõ, ha a „Kostenbeteiligung” menüpont alatt a „Kontoabfrage” részre kattint és megadja a regisztrációs számot és jelszót.

A Bécsi Orvostudományi Egyetem (Medizinische Universität Wien) a beiratkozási feltételek betartását szigorúan veszi.  Hiába került be valaki a legjobban teljesítõ hallgató közé a felvételi teszt alapján, amennyiben az egyéb feltételeket nem teljesíti, nem iratkozhat be. Éppen ezért a külföldi hallgatóknak célszerû minél hamarabb benyújtaniuk a kérelmüket a szükséges dokumentumokkal. Amennyiben hiányosságok merülnek fel, így még marad idõ rendezni az ügyeket.

Fõként az érettségi bizonyítvány és a német nyelvtudás ellenõrzése az elsõdleges. A Biológia és környezetismert kiegészítõ vizsga letétele kötelezõ a felvételhez, amennyiben nem rendelkezik a jelentkezõ az érettségi alapján (emelt szintû) jeggyel a tárgyból.

A Latin kiegészítõ vizsgát a 2. szemeszter vége elõtt kell letenni legkésõbb. Ez a vizsga elengedhetõ, amennyiben a pályázó legalább heti 10 óraszámban tanult latint a középiskolában.

Ugyancsak szigorún veszik a beiratkozáshoz rendelkezésre álló határidõk betartását.

Nyári szemesztere történõ jelentkezésnél általában február végéig, téli szemeszterre történõ jelentkezésnél szeptember végéig tart a határidõ.

 

Zulassungsfristen

Wintersemester 2013/14

19. Aug. 2013 - 30. Sep. 2013

Allgemeine Zulassungsfrist

01. Okt. 2013 - 30. Nov. 2013

Nachfrist

Sommersemester 2014

20. Jän. 2014 - 28. Feb. 2014

Allgemeine Zulassungsfrist

01. März 2014 - 30. Apr. 2014

Nachfrist

Wintersemester 2014/15

18. Aug. 2014 - 30. Sep. 2014

Allgemeine Zulassungsfrist

01. Okt. 2014 - 30. Nov. 2014

Nachfrist

Sommersemester 2015

19. Jän. 2015 - 28. Feb. 2015

Allgemeine Zulassungsfrist

01. März 2015 - 30. Apr. 2015

Nachfrist

 


Fristen für den Aufnahmetest MedAT finden sich auf der Homepage:
http://medizinstudieren.at/cms3/  


Information für NICHT-EU-Studienwerber:
Ein Antrag auf Zulassung zum "Vorstudienlehrgang" kann gestellt werden: für Wintersemester jeweils bis spätestens 05. September
für Sommersemester jeweils bis spätestens 05. Februar

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://doktorneni.blog.hu/api/trackback/id/tr495931551

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása